social media onderzoek 2018

Elk jaar doet Newcom onderzoek naar het Social Media gebruik in Nederland. De bevindingen worden verwerkt in het Nationaal Social Media Onderzoek. In het Social Media Onderzoek zijn o.a. de volgende bevindingen terug te vinden:

Instagram, Snapchat & YouTube zijn relatief sterk onder jongeren van 15 tot en met 19 jaar. Facebook nog altijd sterke positie in leeftijdscategorieën 20 jaar en ouder.

social media onderzoek 2018:

-WhatsApp is het grootste platform in 2018, gevolgd door Facebook en YouTube;
-Instagram groeit het sterkst en heeft nu 4,1 miljoen gebruikers;
-Facebook verliest terrein onder jongeren tot 20 jaar;
-Instagram, Snapchat & YouTube zijn relatief sterk onder jongeren;
-WhatsApp & Instagram groeien in bijna alle leeftijdscategorieën;
-Vertrouwen in social media is nog altijd beperkt.

WhatsApp is nog altijd het meest gebruikte sociale medium in Nederland. Maar liefst 11,5 miljoen Nederlanders gebruiken het om te communiceren met collega’s, vrienden en familie. De messengerdienst wordt gevolgd door Facebook, dat door 10,8 miljoen Nederlanders wordt gebruikt. Het dagelijks gebruik van WhatsApp is het afgelopen jaar toegenomen, terwijl het percentage Facebookgebruikers dat het sociale netwerk dagelijks gebruikt afnam.Het dagelijks gebruik van YouTube is flink minder dan die van WhatsApp en Facebook, maar maakt in 2018 wel een flinke groei door: 2,2 miljoen Nederlanders gebruiken YouTube dagelijks, dat zijn er 29 procent meer dan vorig jaar.

Instagram blijft groeien

Daar waar het gebruik van LinkedIn relatief gelijk bleef het afgelopen jaar, maakt Instagram een flinke groei door. Instagram wordt door 4,1 miljoen Nederlanders gebruikt, een groei van 28 procent. Nederlandse Instagrammers zijn de foto-app ook flink meer gaan gebruiken: 2,1 miljoen mensen gebruiken het dagelijks, 40 procent meer dan in 2017.

Meer lezen Download het rapport social media onderzoek 2018 geschreven/samengesteld door Onderzoeksbureau Newcomeen onafhankelijk onderzoeksbureau voor marktonderzoeken.

Wil je meer weten over social advertising of video advertising? Bel of mail ons voor de mogelijkheden!

Mail ons